Carrière: van zelfkennis vergroten tot Burn-Out overwinnen

Waar loop je ‘tegen aan’, bij jezelf of in de buitenwereld? Ik sta aan jouw kant en bied een luisterend oor. Maar ik praat niet zonder meer met je mee en ik stel ook onverwachte vragen. Hier is de eerste: waarom denk jij dat je iets aan een coach zou kunnen hebben?

Wat je loopbaanvraagstuk ook is, je persoonlijke agenda staat altijd centraal: waar sta je nu en waar wil je naartoe? Als entrepreneur of leidinggevende – en als mens? Ik kan je bijstaan bij het omgaan met ingrijpende verandering en met het opnieuw stellen en behalen van uiteenlopende doelen:

-begrijpen wie jij werkelijk bent en wat je werkelijk wilt, in het leven en/of beroepsmatig;

-verbeteren van je persoonlijke effectiviteit en leiderschapskwaliteiten on-the-job;

-ontsluiten van je werkelijke ambitie en je carrièrepotentieel;

-omgaan met actuele of toekomstige veranderingen in je onderneming of loopbaan;

-omgaan met stress;

-vermijden of hanteren en overwinnen van een burn-out.

Daarbij koppel ik mijn uitgebreide zakelijke staat van dienst aan brede filosofische en psychologische kennis. Wat dat laatste betreft werk ik onder andere met de bewezen effectieve concepten van Carl Gustav Jung. Zijn werk is actueler dan ooit. We leven in een tijd waarin sprake is van de nodige onrust, van hypes en van andere collectieve dwang, die soms wel, maar heel vaak ook niet onderkend wordt. Zeker als je een zelfstandige, leidinggevende positie hebt kun je snel spanning ervaren tussen je eigen individu en de buitenwereld. Eigenheid bewaren, jezelf blijven in een tijd vol transformatie, onzekerheid, angst, kuddegedrag en ander defensief conformisme is moeilijker maar belangrijker dan ooit. Als je daar in slaagt, kun je ook en juist voor anderen een lichtend voorbeeld zijn! Het beter leren kennen en hanteren van je eigen persoon, van je naar buiten gerichte “persona” tot je meer verborgen schaduwzijde, is daarbij allereerste voorwaarde. Het gedachtengoed van Jung kan daarbij behulpzaam zijn. Dus als het even kan gaan we daar samen mee aan de slag.

Mijn aanpak omvat méér dan alleen gesprekken. Ik daag je graag echt uit en zal daarvoor ook materialen met je delen die je, als het goed is, zullen ‘triggeren’: boeken, teksten, films, beeldende kunst.

Zen & Zelfkennis

In samenwerking met Startup Yoga bied ik tegen een aantrekkelijk, vast tarief ook een beknopt in-company programma aan: Zen & Zelfkennis. Dat draait helemaal om het vermijden en hanteren van stress en burnout. In een zestal lunchseminars, gemakkelijk bij jou op kantoor, nemen we jou en je collega’s mee door methoden op het gebied van psychologie, meditatie en yoga. Daar kun je meteen concreet mee aan de slag, voor direct effect. Details vind je hier.

Mijn advisering komt overigens nadrukkelijk niet in de plaats van eventuele medische, psychiatrische of klinisch psychologische diagnose en behandeling, als die aan de orde zou zijn. Zij kan hier mogelijk wel in het verlengde van liggen.