Over mijzelf

Mijn naam is Michael Bruijn, ik ben van 1962 en ik woon en werk in Bloemendaal. Ik ben executive coach èn mentor. Dat wil zeggen dat ik je niet alleen kan begeleiden bij het behalen van vastomlijnde persoonlijke doelen op kortere termijn, maar je ook over een langere periode regelmatig met raad, daad en ideeën bij kan staan.

Ik heb een achtergrond als ondernemer en beschik over ruime ervaring in het bedrijfsleven, in tal van sectoren, waaronder hoogwaardige producten en diensten zoals financiële en juridische dienstverlening. Ik ben directeur geweest in de reclamebranche, heb internationaal gewerkt als adviseur en belangenbehartiger voor bedrijven als ams OSRAM, BNP Paribas, IBM, Philips en Robeco en heb grote, institutionele beleggers bijgestaan bij hun shareholder engagement. Ook heb ik zowel grote, internationale (Simmons & Simmons) als kleinere, regionale advocatenkantoren geadviseerd op het gebied van business development, inclusief persoonlijke coaching van partners en associates. De rode draad: mijn werk heeft altijd gedraaid om het begrijpen, inspireren en motiveren van mensen. Die ervaring stel ik graag ter beschikking van jou als ondernemer, manager of professional.

Maar als je particulier bent en met bepaalde persoonlijke levensvragen zit, help ik je net zo graag. Ook buiten mijn zakelijke activiteit houd ik mij mijn hele leven al bezig met wat mensen drijft; en ik verdiep mij al jaren in zowel psychologisch als filosofisch gedachtengoed. Ik ben mede gevormd door denkers zoals Epictetus, Seneca, Montaigne, Samuel Johnson, Nietzsche, Shaw en Carl Gustav Jung. Maar ook door het ondergaan van schoonheid via architectuur, beeldende kunst, film, theater en muziek. Die maken het leven in belangrijke mate de moeite waard en kunnen zowel inspiratie als troost bieden.

Kortom: ik ken en begrijp het bedrijfsleven, maar ben ook thuis in andere werelden. Bovendien ben ik inmiddels zo’n jaar of veertig beroepsmatig actief – en al weer een jaar of zestig als mens, in een veelheid van rollen: levenspartner, vader van drie zonen, familielid, vriend, vertrouwenspersoon. Beroepsmatig en persoonlijk heb ik zowel voor- als tegenspoed meegemaakt, succes ervaren maar ook geleerd dat niet alles lukt, goede dingen gedaan en onderweg ook best fouten gemaakt, af en toe. Ik heb in loondienst gewerkt (wat ik niet eenvoudig vond) èn, sinds een jaar of dertig, overwegend als zelfstandige (wat me beter bevalt, maar wat ik ook niet altijd makkelijk vind). Ik heb me volledig in mijn element gevoeld èn totaal niet op mijn plek, ben zeker van mijn zaak geweest èn van de nodige twijfel vervuld. Ik heb conflicten gehad, afscheid van mensen moeten of willen nemen, maar ook oude, verloren gewaande banden aangehaald en nieuw leven ingeblazen, vaak met even onverwacht als plezierig resultaat. Ik ben wereldwijd met de meest uiteenlopende mensen, met de meest uiteenlopende achtergronden opgetrokken. Daar heb ik mijzelf aan kunnen polijsten. Al die levenservaring neem ik voor je mee en stel ik graag tot je beschikking.

Ik zie mezelf, zoals je misschien al had begrepen, als redelijk ondernemend, leergierig en creatief van aard. Ik vergaar kennis en ideeën al net zo graag als dat ik ze deel; en ben me steeds bewust van wat ik allemaal nog niet weet. Krijg teruggekoppeld dat ik goed kan luisteren en de nodige empathie kan opbrengen. Dat is altijd lastig om van jezelf te zeggen, maar ik neem het natuurlijk graag aan.

Dialoog ligt me beter dan groepswerk. Mijn overtuiging is dat je van iedere ontmoeting en elk gesprek iets mee kunt nemen.

Naarmate ik ouder word, probeer ik me steeds minder te laten regeren door de waan van de dag of door uiterlijkheden zoals geld, macht en status die uiteindelijk niet aan het individu te binden zijn.

Ik ben gepubliceerd auteur. Mijn Pocket Filosoof voor Ondernemers biedt een frisse èn tijdloze blik op wat er zakelijk en menselijk komt kijken bij het starten, laten groeien en bloeien èn afstoten van een onderneming. Het is te koop bij de betere boekhandel, bij de uitgever MKW en online via bol.com en amazon.com. Eén van de recensies vind je hier: http://www.mkw-uitgevers.nl/brpo-vms.pdf

Mijn opleiding bestaat onder meer uit een Master of Business Administration, behaald bij IMD Lausanne, Zwitserland. Daarnaast beschik ik over een PLATO genormeerde, SNRO geaccrediteerde, door Nederlandse zorgverzekeraars erkende certificering op het gebied van psychosociale basiskennis. Mijn kennis van en affiniteit met de analytische psychologie verdiep ik momenteel nog verder door een opleiding tot jungiaans analist en dieptetherapeut. En ik doorloop, om maar met Gerard Reve te spreken, natuurlijk nog steeds de Universiteit die Leven heet.

Tenslotte: ik spreek vloeiend Engels en Duits.

Nieuwsbrief

Ik publiceer regelmatig een Nieuwsbrief met recente artikelen, ideeën, aanbevelingen en zo nog het een en ander. Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan.